Enter your keyword

Breien voor de Kerst: Timmy de Kerstmuis

Breien voor de Kerst: Timmy de Kerstmuis

Breien voor de Kerst: Timmy de Kerstmuis

Ben jij al begonnen met het breien voor Kerst? Cadeautjes voor onder de boom, of om je huis extra gezellig aan te kleden?

Ieder jaar neem ik me voor om iets voor Kerst te maken, en op de een of andere manier heb ik altijd te weinig tijd. Ooit begonnen aan een heel leuk snoephuisje met een kaboutermannetje en een kaboutervrouwtje; tot op heden is alleen het kaboutervrouwtje af (al is ze wel heel leuk geworden …. ). Ooit begonnen aan een Kerstfee / ijsfee, de fee in wording ligt nog altijd in delen in een plastic tas op zolder.

Dit jaar ben ik eind oktober begonnen aan Timmy de Kerstmuis. Het patroon voor Timmy staat in het magazine “Let’s Knit” van oktober 2018 (issue 136). Het is een ontwerp van Val Pierce, voor Cygnet Yarns. Het leek me leuk om een keer een muis te maken. Garen van Cygnet is in Nederland niet heel makkelijk te verkrijgen. Maar er zijn vele andere DK garens, die hier prima voor gebruikt kunnen worden. Ik heb Hayfield Bonus DK gebruikt.

Ik vind het leuk om een figuur van boven naar beneden te maken. Dus ik ben begonnen met de muts, dan het hoofd. Vervolgens het lijf en de schoenen, dan de kleine onderdelen zoals de riem en het boordje voor aan de jas en rond de mouwen. Bijna klaar, dan alleen de armpjes nog.

Het in elkaar zetten van een figuur kost ALTIJD meer tijd dan ik van te voren denk. Omdat ik graag wil dat het allemaal precies zit zoals ik dat wil. De plaats van de oortjes bepaalt de uitdrukking van Tommy. De oogjes te dicht bij elkaar maakt dat Tommy een beetje een grimmige, pinnige uitstraling krijgt. En dat wil ik niet. Een beetje ondeugend, daar ga ik voor. De beentjes niet goed aan het lijf maakt dat Timmy niet zonder een steuntje in de rug kan blijven zitten. Uiteindelijk heb ik besloten om de muts niet vast te zetten aan het hoofd. Daarmee kan ik een beetje variëren in het uiterlijk van Timmy.

 

Afijn, een hele tijd later …..

 

 

is Tommy de Kerstmuis klaar. RUIM op tijd voor de Kerst. Voor de foto zou het leuk zijn als het over een tijdje een beetje gaat sneeuwen. Een heel klein beetje maar, van de kleine, lichte dwarrelende vlokjes ….

Wat staat er op jouw to-do list voor Kerst? Ben je al begonnen? En belangrijkste vraag: ga je het halen?