Enter your keyword

Kerst haken deel 2: bookreview

Kerst haken deel 2: bookreview

Kerst haken deel 2: bookreview

Er is een nieuw haakboek uit: Kerst haken deel 2, van Anja Toonen.

“Met de beschrijvingen in dit boek haak jij je eigen prachtige kerstfiguren of kerstboom! Zeer decoratief te plaatsen in staande houding met behulp van een staander. Maar ook zittend een geweldige blikvanger in elk interieur.”

Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen: WAT EEN LEUK BOEK IS DIT!!!!

Ik had alleen de voorkant van het boek gezien. Dat maakt dat ik, toen ik het boek gekocht had en voor het eerst doorbladerde, vooral verrast werd door het formaat van de kerstfiguren. Ongeveer 60 cm of zelfs ongeveer 100 cm. Daarmee maak je geen kerstfiguren, daarmee maak je kerstornamenten!!

 

De hoofdpersonen in het boek

De hoofdpersonen in dit boek zijn de kerstman, de engeltjes Sterre, Lieve en Fé. Een rendier (volgens het patroon zonder rode neus, maar wel met een rode sjaal en rode laarsjes). Een muis, een sneeuwpop en een vos. En 2 kerstbomen.

De hoogte van de kerstfiguren kan variëren van 60 tot 100 cm.  Door de figuren zittend neer te zetten, creëer je een derde hoogte. Een van de engeltjes, het rendier, de muis en de vos kun je in 2 formaten haken. De kerstman en de sneeuwpop zijn beschreven in 1 formaat.  De kerstbomen kun je zo groot maken als je zelf wilt. Zelfs groter dan uitgeschreven in het boek.

 

De opbouw van Kerst haken deel 2

Het boek begint met de beschrijving van het basislijf en van de jas en das. Verderop in het boek worden de werkbeschrijvingen van de verschillende figuren gegeven, voor zover ze afwijken van de basisbeschrijvingen. Ook worden de gebruikte haaktechnieken uitgelegd.

In de inleiding van het boek wordt opgemerkt dat de keuze van de garens die je gebruikt natuurlijk een persoonlijke keuze is. En wat er gebeurt als andere garens gebruikt met een andere stekenverhouding. De kerstfiguren lenen zich bij uitstek om restjes katoen op te maken. En daarmee dus je eigen interpretatie van de kerstfiguren te maken. Bij de uitwerking van de kerstfiguren is gebruik gemaakt van Scheepjes garens: Catona voor de 60 cm figuren, Stone Washed XL voor de 100 cm figuren. Voor de bontrandjes, vacht en de sjaaltjes is gebruik gemaakt van Panda, Softy en Sweetheart Soft. De kerstbomen zijn gehaakt van Mini Nooodle, met een buitenkant van panda of van takjes die gehaakt zijn met softfun. De standaard die je nodig hebt om je kerstfiguren te laten staan zijn verkrijgbaar in 2 formaten, te bestellen bij Haakpret.

 

 

 

 

En nu kiezen …..

Alle figuren in dit boek zijn leuk, ze hebben allemaal wel iets waardoor ik ze allemaal zou willen haken. Het jasje van de sneeuwpop, de prachtige haardos van de kerstman, de mooie vacht van de vos, de aaibaarheid van het rendier. Reality check!! Dat ga ik dit jaar natuurlijk niet haken / halen voor de Kerst. Manlief vindt de kerstboom met de Panda buitenkant heel erg leuk. We zijn allebei weg van de muis (en dan de muis van 60 cm). Dan vind ik ook toch ook de we-tree erg leuk. Oh ja, die sneeuwpop, wat een charmant kereltje is dat!! Misschien heb ik ze volgend jaar rond de Kerst allemaal wel gehaakt!!

Inmiddels ben ik begonnen met de kerstboom met de panda buitenkant. Nu nog bedenken hoe groot de kerstboom gaat worden (actuele hoogte is 26 cm, en nog aan de haak). We hebben al vast mini kerstballetjes uitgezocht!!