Enter your keyword

Voornemenslijstje voorafgaand aan goede voornemens …….

Voornemenslijstje voorafgaand aan goede voornemens …….

Voornemenslijstje voorafgaand aan goede voornemens …….

Voordat het tijd is om aan voornemens voor het nieuwe jaar te denken, moest er eerst iets anders gebeuren. Ik heb als het ware een voornemenslijstje gemaakt voorafgaand aan een lijst met voornemens voor het nieuw jaar. Op dit lijstje staan de dingen die ik in 2018 af wil maken. Zodat ik in 2019 met nieuwe dingen kan beginnen.

Het lijstje was niet heel lang, maar toch wilde ik ermee aan de slag. Vier dingen:

  • het afmaken / afhaken van de mini tomtes van CuteDutch
  • het afmaken van de gehaakte kerstboom, en dan ook graag op tijd voor Kerst
  • het afmaken van een setje gehaakte Kerstcupcakes
  • het afmaken van de trui voor manlief

 

Ik ben heel goed in het beginnen aan iets nieuws. Ik ben minder goed in het ook daadwerkelijk afmaken van dingen. Dat heeft tot gevolg dat er vele onafgemaakte projecten in huize Bosman rondzwerven. Allemaal in afwachting van het moment dat ze weer opgepakt worden en dan alsnog afgemaakt worden. Want weggooien van een half project of het uithalen ervan is natuurlijk geen optie.

Op het lijstje staan 3 dingen waar dan toch ook weer een soort van einddatum aan zit. De Kerstcupcakes, omdat ik een set compleet wilde hebben en omdat ik een gehaakte sneeuwpop wilde weggeven, op tijd voor de Kerst. Samen met een mooie doos chocolaatjes (altijd leuk om ook een “met plezier zelfgemaakt” item te geven). Haken , haken , haken en jawel, uiteindelijk de set en een extra gehaakte sneeuwpop op tijd klaar.

De volgende op de lijst met een einddatum was de gehaakte Kerstboom. Deze Kerstboom komt uit het boek van Anja Toonen, Haken voor Kerst deel 2. De Kerstbomen zijn gehaakt in Scheepjes Panda, in een effen kleur. Het leek me voor de Kerst eigenlijk leuker om er een knaller van te maken: met glitters!! Zo bedacht, zo gedaan. Het gebruikte garen is Scheepjes Panda Sparkle. zwart met een goud. Eerst maak je een kegel, die dient als basis. Je kunt de kegel zo groot maken als je wilt, in het boek wordt zelfs gesproken over een kegel van een meter of meer.  Mijn kegel is 42 toeren hoog. Als de kegel klaar is, dan haak je de kegel rondom vol met lusjes van het glitter garen. Dat leek me vrij eenvoudig, maar in de praktijk viel dat nog best tegen. Wanneer je een lus wilt vastzetten aan de kegel, maar de haaknaald schiet uit de lus van het glittergaren (en mij gebeurde dat regelmatig) dan is het een heel gedoe om weer een lusje terug te vinden. Paar keer gewisseld van haaknaald, om het “haaknaald schiet uit de lus” zo veel mogelijk te voorkomen. Gedurende het maken van de kerstboom werd ik er wel steeds handiger in. En het resultaat mag er zijn: een mooie gehaakte kerstboom in zwart goud. En met goudgekleurde kerstballetjes erin is het helemaal top!

 

En dan de mini Tomtes, Tinus en Teunie. Toen ik zag dat er ook een patroon van mini Tomtes was, heb ik het haakpakket direct besteld. Ik heb veel plezier gehad van het maken van de Tomte vorig jaar. En vond het dan ook niet meer dan logisch dat ook de mini versies gehaakt zouden worden. Is vast ook goed voor mijn haakvaardigheden (gegeven dat de grote Tomte vorig jaar mijn eerste haakproject was).              Hmmm ……….

Het garen voor de muts vond ik in het begin een drama: je kan nauwelijks de steken uit de voorgaande toer zien. Bij het meerderen ging dat dan ook wel eens mis. En ja, het uithalen met dit garen ging nou ook niet van een leien dakje. Dus dat begon minder leuk dan ik had gehoopt. Even doorzetten, meteen 2 mutsen achter elkaar gehaakt, dan was ik daar ook maar meteen van af. Lijfje, jurkje (voor Teunie) en tuniekje (voor Tinus), geen enkel punt. Toen de beentjes. Wat een gefriemel, om een rondje te haken op 9 steken. Tinus had ik als eerste klaar. Maar dat gefriemel met de beentje en de armpjes maakte dat ik nou niet stond te springen om dat voor Teunie nog een keer te doen. Er moest dus wat overtuigingskracht aan te pas komen om ook Teunie van ledematen te voorzien. Ook hier ben ik content met het eindresultaat. En op de valreep van Kerst klaar!! Nu zitten ze gezellig met z’n tweetjes op het sleetje, dat bij het haakpakket zat.

En dan het laatste item van mijn lijstje: de trui voor manlief. Die is nog niet klaar. Maar is wel onder handen. Voor- en achterkant zijn al klaar. Ik heb met mezelf afgesproken dat deze eerst wordt afgemaakt, voordat ik aan iets anders ga beginnen. Tot op heden houd ik me aan de afspraak met mezelf. De eerste mouw is dan ook al een aardig stuk op weg ……. Manlief wil de trui ook graag aan, en dat helpt ook. Er is immers niets leuker dat iets maken voor iemand die je lief is. En dat het vervolgens met liefde wordt gedragen ….