Enter your keyword

Dolores Van Hoofen: aangenaam!

Dolores Van Hoofen: aangenaam!

Dolores Van Hoofen: aangenaam!

Dit is Dolores van Hoofen, een goede vriendin van ontwerper Franklin Habit. Aangenaam!

Je kunt Dolores van Hoofen nu zelf maken: op 1 augustus is er een Knit Along (KAL) gestart. Als je mee wilt doen met de KAL, ga dan naar de Franklin Habit Ravelry Group.

Je kunt bij Webs (www.yarn.com) een compleet pakket bestellen met daarin alles wat je nodig hebt om deze lieftallige jongedame zelf te maken. Het pakket bevat alle garens die je nodig hebt: 4 bollen Valley Yarns Valley Superwash DK (genoeg om Dolores, haar muts en haar gestreepte sjaal te breien), het patroon en een hippe zonnebril. Het enige dat je zelf nog moet toevoegen zijn breinaalden en vulling. 

Aanvullend op het pakket om Dolores te maken, komen er  “uitbreidingssetjes” bij, waarmee je de garderobe van Dolores kunt aanvullen. Want zeg nu zelf: een beetje jonge dame heeft toch minstens een paar leuke setjes in de kast hangen  ….

Het pakket om Dolores, haar muts en gestreepte sjaal te maken kost $ 37,99, omgerekend is dat € 32,78. De verzendkosten bedragen $ 16,65, omgerekend € 14,36. Zeg maar € 47,00 om het pakket te laten verzenden en dan komen er nog invoerrechten bij.

Inmiddels is er een eerste aanvulling uit: Amy Herzog heeft voor Dolores een trui met bijpassende accessoires ontworpen. Hiervan is ook een pakket beschikbaar. Daarin zitten ook 4 bollen Valley Yarns Valley Superwash DK, in 3 kleuren. Daarbij krijg je ook een mini paraplu (de kleur van de paraplu is een verrassing). Je kunt kiezen uit twee kleurstellingen: Burgundy (bordeauxrood met naar wat lijkt gebroken wit) en Forest (donkergroen, grijs en waarschijnlijk ook gebroken wit). Ook dit pakket kost € 32,78.

En ook bij dit pakket een leuke accessoire: in het eerste pakket zit een zonnebril , in het tweede pakket een paraplu. Stel dat er een wintergarderobe komt, dan zit er misschien wel een skibril bij. Dat wordt mixen en matchen!!!

En wat ik ook echt heel leuk vind: Dolores van Hoofen heeft haar eigen Facebookpagina!!! Ze heeft er vanaf nu een volger bij!!!!

Ik overweeg om Dolores van Hoofen een fijn thuis in Nederland te geven. Zijn er nog meer liefhebbers die wel een plekje in huis vrij hebben voor Dolores? En wat ruimte in de klerenkast om de garderobe van Dolores netjes op te hangen? ;-). Van Hoofen klinkt mij trouwens behoorlijk Nederlands in de oren, ze zal zich hier vast thuis voelen ….