Enter your keyword

Doeken & co: Stola van Silkhair Print, of toch niet ….

Doeken & co: Stola van Silkhair Print, of toch niet ….

Doeken & co: Stola van Silkhair Print, of toch niet ….

Filati heeft een heel leuk nieuw boekje uit: Doeken & co, uitgave 2. Het boekje bevat 18 patronen die een diversiteit aan sjaals en omslagdoeken laten zien, zowel gebreid als gehaakt. Het boekje kost € 3,00. Er zijn 2 patronen in dit boekje die ik erg mooi vind; patroon nummer 6 (gehaakt) en patroon nummer 10 (gebreid).

Het patroon nummer 6, een omslagdoek met een open structuur en gemaakt met 2 bollen Shades of Merino Cotton, in verschillende kleuren. Hierdoor ontstaat het mooie kleurverloop. De sjaal wordt gehaakt op haaknaald 4,5. Vooral de kleurencombinatie van oranje/bruin ecru en grijs vind ik erg mooi.

 

 

 

Het patroon nummer 10 is het model van de cover. Een heerlijk zachte stola gemaakt van een fijn garen van superkid mohair en zijde. Ook hier wordt een garen met een kleurverloop gebruikt: door 3 verschillende kleuren te gebruiken ontstaat een spannend effect. 3 kleuren die je wellicht los van elkaar niet bij elkaar zou leggen, maar met elkaar vormt het dan toch weer een heel mooi geheel. De kleur die de bollen met elkaar gemeen hebben is blauw.

Ik heb inmiddels mijn eigen kleurcombinatie gemaakt en mijn winkelmandje gevuld: om te beginnen natuurlijk het boekje Doeken & co en 3 bollen Lana Grossa Silkhair Print. De kleur die de 3 bollen van mijn keuze met elkaar gemeen hebben is groen (367 groen blauw, 363 groen roze paars en 355 groen blauw paars) . Ik sta op het punt om dit pakket te bestellen als er in mijn hoofd opkomt dat ik toch garen heb dat hier heel erg op lijkt. Namelijk Rowan Kidsilk Haze Stripe. Nog even wachten met bestellen en even kijken of de stekenverhouding overeenkomt. Zo niet, dan kan ik altijd nog de inhoud van mijn winkelwagen bestellen.

Silkhair Print van Lana Grossa bestaat voor 70% uit mohair en 30% uit zijde. De looplengte is 400 meter per 50 gram. Rowan Kidsilk Haze Stripe is een bol van 50 gram, met een looplengte van ongeveer 420 meter: 70% super kid mohair en 30% zijde. Et voila, de bevestiging dat deze garens heel erg op elkaar lijken!! Dan nu de goede kleuren bij elkaar zoeken. Dat valt nog een beetje tegen.

Met de kleuren Kidsilk Haze Stripe die ik op voorraad heb maak ik makkelijk combinaties van 2 kleuren. Maar van 3 kleuren vind ik lastig. Maar als ik daar nu Kidsilk Haze bij leg, de effen variant van de Kidsilk Haze Stripe, wat gebeurt er dan? En jawel , nu heb ik kleurcombinaties van 3 die ik heel mooi vind.

Mijn winkelwagentje kan geminimaliseerd worden, er hoeft deze keer geen wol besteld te worden!!!

Welke kleurcombinatie vinden jullie het mooist? Of zouden jullie toch voor het originele garen gaan?