Enter your keyword

Rowan Magazine 64 en Rowan Alpaca Classic

Rowan Magazine 64 en Rowan Alpaca Classic

Rowan Magazine 64 en Rowan Alpaca Classic

 

Het nieuwe Rowan Knitting & Crochet Magazine voor het najaar en de winter is uit: Rowan Magazine 64. Het is een feesteditie. Rowan bestaat namelijk 40 jaar!! Dat wordt gevierd met een weelderige collectie, Ruby. Om dit thema extra luister bij te zetten zijn nieuwe kleuren rood en paars uitgebracht. Ontwerpers als Martin Storey, Zandra Rhodes, Kaffe Fasset, Sarah Hatton, Brandon Mably, Marie Wallin en Arne & Carlos hebben een droomcollectie van 20 items samengesteld.  “There is a red for everyone in Rowan’s special anniversary collection“.

Het lange vest is SANGRIA, een ontwerp van Brandon Mabley, gemaakt van Felted Tweed, Valley Tweed en Kidsilk Haze. De mooie sjaal RUST is een ontwerp van Sharon Miller en gebreid met 5 kleuren Kidsilk Haze.

 

Alpaca Classic

Het tweede thema in Rowan Magazine 64 is Alpaca Classic. Een relaxte collectie voor dames, ontworpen door Lisa Richardson. Alpaca Classic is gemaakt van een katoenen net dat is gevuld met superfijne alpaca vezels, hetgeen resulteert in een heerlijk zacht, lichtgewicht garen. (57% alpaca en 43% katoen). Dankzij het lichte gewicht en intense kleurenpalet is Alpaca Classic zeer geschikt om fair isle projecten mee te breien en voor vele kledingstukken en accessoires. Alpaca Classic is verkrijgbaar in 26 kleuren.

De omschrijving van het garen klinkt geweldig en de patronen zijn prachtig, maar ik wilde dit garen toch even zelf in de handen hebben. Zelf even voelen, mijn eigen mening vormen. Lucky me, dat kon! We waren vorige week een paar dagen in Londen. En Londen heeft John Lewis; John Lewis heeft Rowan. We waren in Oxford Street en het regende “cats and dogs”, dus geen betere aanleiding om John Lewis met een bezoekje te vereren. Het was even zoeken, maar jawel. een mooie voorraad Alpaca Classic. En ik beloof je, niets te veel gezegd. Het garen is zacht, licht, luchtig en weldadig. In mooie oprechte kleuren. Alpaca Classic komt in bolletjes van 25 gram, circa 120 meter per bolletje. De prijs voor een bolletje is € 5,95.

Ik laat je een aantal modellen zien (voor alle andere modellen, kijk even bij het Rowan Magazine 64 op de website).

De omslagsjaal op de foto hiernaast is ABBOTTS, gemaakt in 3 kleuren Alpaca Classic: Snowflake White, Feather Grey Melange en Charcoal Melange, in totaal 14 bollen voor de kleinste maat en 17 bollen voor de grootste maat. Je begint de sjaal te breien aan de zijkant en werkt dan van links naar rechts. Het is als het ware een grote rechthoek, met daarin 2 armsgaten verwerkt. Je trekt de sjaal aan als een soort jasje, dan sla je het lange stuk sjaal over je schouder. Als je dat niet wilt, kun je de rechthoek in tact laten (geen armsgaten erin maken), dan heb je een royale omslagsjaal van ongeveer 178 cm lang en 50 cm breed (voor de kleinste maat).

 

Dit vestje is JULIACA, gebreid in de kleur Deep Teal. Voor de kleinste maat heb je 6 bollen nodig, voor de grootste maat 8 bollen. Het mooie patroon ontstaat door het meerderen en minderen van steken. Leuk voor dit vestje, maar het zou ook maar zo een mooi overall patroon voor een warme, behaaglijke sjaal kunnen zijn. 

 

LIGHTFOOT (op de foto hiernaast) is een heerlijk royaal vest dat sluit met 9 knopen. Hoe leuk met al die noppen op het vest. Om dit vest te maken moet je wel in de buidel tasten: voor de kleinste maat heb je 27 bollen nodig, voor de grootste maat 38 bollen, in de kleur Feather Grey Melange. Dit is zo’n vest dat je snel aandoet als je even gauw naar buiten loopt als het ‘s avonds wat frisser is; of aantrekt als je een stevige wandeling gaat maken in de herfstzon. Het vest wordt gebreid op naalden 5.0 mm en een dubbele draad. De lengte van het vest is 81 cm, tot aan de armsgaten (voor de kleinste maat). Door de dubbele draad en de noppen is het bijna een jas.

 

PENNYBRIDGE is een trui die je met beduidend minder bollen Alpaca Classic kunt maken dan het vorige model: 12 bollen voor de kleinste maat en 17 bollen voor de grootste maat. Het voorbeeld is gebreid in de kleur Charcoal Melange. De basis van de trui is heel eenvoudig gehouden, de eyecatcher is de mooie grove kabel op het voorpand, gebreid over 24 steken. De trui wordt gebreid op naalden 3,75 mm.

Nog eentje dan, omdat ik het allemaal heel mooi vind en weg ben van deze sjaal, TEESDALE. Deze sjaal wordt gemaakt met 5 kleuren Alpaca Classic, Charcoal Melange, Snowflake White, Soft Satin, Feather Grey Melange en Noir, in totaal 13 bollen. Qua kleur heeft deze sjaal veel gemeen met de omslagsjaal ABBOTS. Voor de sjaal zet je 118 steken op. Dat lijkt veel, maar je hebt een voor- en een achterkant nodig. Het fair-isle patroon geeft een rijgstructuur van draden aan de achterkant van de sjaal, die wordt weggewerkt door de sjaal als het ware dubbel te vouwen en de zijkanten netjes aan elkaar te zetten. Zo ontstaat er een soort buis. Hierdoor is de sjaal dikker en natuurlijk lekker warm. Wat je op de foto niet zo goed kunt zien maar wat echt heel mooi is de combinatie van Snowflake White en Soft Satin; heel subtiel, heel warm, vooral ook heel mooi …..

Hier de link naar het Rowan Magazine Knitting & Crochet Magazine 64, waar je alle modellen kan bekijken: http://marijkemade.nl/product/rowan-knitting-crochet-magazine-number-64/