Enter your keyword

Een bestelling plaatsen bij TOFT, wat kost dat eigenlijk?

Een bestelling plaatsen bij TOFT, wat kost dat eigenlijk?

Als je op zoek bent naar garens en patronen van Kerry Lord van Toft.uk, kun je in mijn webshop terecht. Naast de boeken van Kerry Lord vind je daar ook een selectie van het mooie garen van Toft. Helaas is niet alles wat je op de site van Toft ziet, door mij als verkooppunt van Toft te bestellen. Zoals op dit moment het nieuwe boek `Edward´s Menagerie. Ik ben alleen wel nieuwsgierig hoe dat nieuwe boek eruit ziet, wat de 15 nieuwe extra patronen zijn. Op de site van Toft was er in het Paasweekend een Egg hunt, een digitale zoektocht naar paaseieren. Er zijn er 5 en aan ieder paasei hangt een leuk cadeautje, als je deze in je winkelmandje legt en een bestelling plaatst. Leek mij een goed moment om het nieuwe boek te bestellen. Daarmee kan ik ook ervaren wat het kost om als particulier een bestelling te plaatsen. En dan gaat het natuurlijk om de verzend- en bijkomende kosten.

Egg Hunt bij Toft

Ik heb naast het boek nog wat andere dingen besteld: zoals 3 zakken Kapok poppenvulling. Een meetlint in een mooi rondje van kurk. Een DK garenbundel van 300 gram, in de kleuren Strawberry Sundae, Raspberry Ripple en Beetroot. En…… want daar was ik helemaal weg van toen ik met Pasen op de site aan het zoeken was naar eieren, een startershaakpakket van Fiona the Panda (ik ben vooral een breier, maar ik wil toch zeker weer een keer met de haaknaald in de weer om Fiona the Panda te maken)

Mijn bestelling is keurig verpakt in de stoffen Toft tassen. Voorzien van 3 extra patronen (die geef ik door aan jullie, als je een Toft bestelling plaatst). En ook de 3 gratis postcards met patronen zitten er bij. Ik had eigenlijk een doosje verwacht met daarin het startershaakpakket. Maar die is er in het geval van Fiona niet. Je krijgt het benodigde garen, het patroon kun je downloaden.

Fiona the Panda van TOFT

De kapok is een lichtgewicht natuurlijke poppenvulling; ongebleekt, onbehandeld en volledig biologisch afbreekbaar. Eén tas bevat voldoende vulling voor bijvoorbeeld maximaal vijf Alexandra’s Garden-projecten. Dit wil ik graag uitproberen. Het voelt heel zacht aan, niet zo synthetisch als veel andere vullingen. En het ruikt ook niet (om de een of andere reden had ik dat wel verwacht).

Ik ben blij met het DK garen in de crème, roze donkerrood kleuren. Bedoeld om een sjaal voor mijzelf te breien.

De extra’s uit de Paasactie zitten er ook bij: een strijk patch van Lou the Merino Sheep, een kortingscode voor 10% op een volgende bestelling, 3 postcards met Toft patronen (ik had 3 Paas eieren gebruikt bij mijn bestelling).

En dan nu de kosten. Ik weet dat de transportkosten voor een bestelling voor Marijke Made hoog zijn. Ik was benieuwd hoe dat zou zijn als je als particulier besteld. Ik kan je vertellen dat die ook niet mals zijn. De verzendkosten die je betaald aan Toft zijn 15,00 Pond (op dit moment ongeveer € 17,55). Dat vond ik prima. Maar toen kwam de mail van PostNl, een betalingsverzoek voor inklaringskosten. Met deze toelichting: “Pakketten uit landen buiten de EU moeten we aangeven bij de douane. Dat kost geld. Soms betaal je ook nog btw of invoerrechten. Dit alles noem je inklaringskosten”. In dit geval € 40,84. Het totaal aan kosten komt daarmee op €58,39. En dat vind ik echt pittig, dat was voor de Brexit wel anders.

Het goede nieuws is: ik heb het een keer geprobeerd. Ik ben blij met de bestelde artikelen. De kapok ga ik uitproberen, ik laat jullie weten wat ik daarvan vindt. De nieuwe versie van het boek Edward’s Menagerie is leuk, die zal ik bij een volgende bestelling voor Marijke Made zeker ook bestellen (want dan kan ik de boeken wel bestellen). Ik hoop dat mijn versie van Fiona the Panda net zo schattig wordt als op de foto’s ….

De hoge transportkosten zijn de reden dat ik voor Marijke Made maximaal 3 keer per jaar een bestelling plaats bij Toft. Is er iets dat je graag zou willen hebben, of zoek je een specifieke kleur van het Toft garen, laat het me dan weten. Dan neem ik dat mee bij een volgende TOFT bestelling.

300 gram Toft DK in gelimiteerde kleurstelling