Enter your keyword

Helemaal weg van Mode at Rowan Collection ten

Helemaal weg van Mode at Rowan Collection ten

Aurelia

Soms zijn er van die breiboeken die direct in mijn favorietenlijstje terecht komen. En ik heb er nu weer eentje: Mode at Rowan collection 10. Ik vind het formaat goed gekozen, de locatie brengt je meteen naar een stedentrip in het voorjaar, de foto’s zijn geweldig, het model past daar op de een of andere manier perfect in. En ja, ik ben weg van de ontwerpen: ik zie mezelf dat ook dragen. Ik wil ook zo’n broek (zowel de nette broek als die wijde sprijkerbroek waarvan je dan de pijp net een klein stukje omslaat). Sportief chique, een vleugje marine gecombineerd met zomers wit. Het recept voor tijdloze outfits! Ik zou alle patronen wel willen uitlichten, maar dan wordt het een lang blog. Ik pak er daarom een paar uit.

Aurelia: dit lange vest krijgt twee sterren, om aan te geven dat meerdere technieken nodig zijn om dit heerlijke vest te breien. Zoals kabels over 4 steken, het afhalen van steken en steken samen breien. Dit vest wordt gebreid met naalden 3.75mm en 4.0mm met een dubbele draad: kidsilk haze met fine lace. Wat mij betreft een perfecte combinatie. Het rugpand is na de boord recht toe recht aan (en dat schiet lekker op). Het kantpatroon op de voorpanden maakt het vest apart, een beetje chique. Altijd leuk om je breikunsten terug te laten komen in een kledingstuk dat je zelf draagt 😉

Lucie

Lucie: dit korte vest krijgt drie sterren, om aan te geven dat je meer ervaring moet hebben om dit vest te breien. Het patroon is per naald uitgeschreven, er is dus geen teltekening. Ik vind het zelf makkelijk om het patroon dan te kopiëren en de maat die ik ga maken te markeren (ik doe dat vaker, omdat ik zonde vindt om te schrijven in een breiboek. De kopie van het patroon met mijn aantekeningen bewaar ik dan bij het boekje). Het vest wordt gebreid met een dubbele draad: Summerlite 4ply en Kidsik Haze samen. Je kunt dit vestje natuurlijk in iedere kleur breien die je leuk vindt; ik vind het wit wel lekker fris. Het vest wordt gebreid op breinaalden 3.75mm en 4.0mm.

Lili: deze top krijgt twee sterren, vanwege het gebruik van meerdere kleuren. De kleurencombinatie van marineblauw en fris wit maken dit een klassieke top. Ik zou bijna zeggen spencer, maar op de een of andere manier klinkt spencer oubollig, en dat is deze top helemaal niet! Recht toe recht aan, breien van streep naar streep, op naalden 3.75mm, deze top is zo gebreid. En als het net wat frisser is, ook leuk met een t-shirt eronder ….

In dit boekje vind je ook een aantal patronen bij roezels (fringes), ik laat je er eentje zien: Manon. Manon is een top met roezel randjes op de schouders. En een heel leuk patroon voor het voor- en achterpand. Ook deze krijgt twee sterren als moeilijkheidsgraad. Ook dit patroon is uitgewerkt per naald. Wel even opletten maar heel erg leuk om te breien. Gebreid in Summerlite 4ply. Wel op dunnere naalden: 2.25mm voor de boord en 3.0mm voor de panden en de roezels.Mode at Rowan vind je in de webshop voor € 14,30 (inclusief een Nederlandse vertaling).

Heb jij patronenboeken waar je extra zuinig op bent, omdat ze voor jou meer bijzonder zijn dan anderen? Welke is dat dan, en waarom?