Enter your keyword

Gebreid babymutsje als kraamcadeautje

Gebreid babymutsje als kraamcadeautje

Gebreid babymutsje als kraamcadeautje

Hoe leuk is het om kraamcadeautjes te breien. Ze zijn niet te groot en dus redelijk snel klaar en vallen eigenlijk altijd in de categorie schattig … Het heeft ook iets om een zelfgemaakt cadeautje te geven; je hebt er tijd en energie ingestoken, het is met liefde gemaakt. En eerlijk, een cadeautje kopen kan iedereen!

Wat ik altijd leuk vind om te maken is een babymutsje. En zeker dit modelletje van Sirdar, een beanie mutsje met een omslag in de kleinste maat. Gebreid in Sirdar Snuggly Baby Crofter DK, in de kleur 177, een mix van wit, aquablauw, beige, oud roze en zacht geel. Een leuke kleurcombinatie voor een klein mannetje, gegeven dat het voorjaar er langzaam weer aan komt (en ja, daar heb we allemaal héél veel zin in …. )

3 weken oud en nu al zo’n knapperd !!!!

Als het mutsje dan klaar is lijkt het heel klein, alsof het goed zal passen om een babyhoofdje. Om dan zaterdag te zien dat het mutsje toch nog een beetje aan de grote kant is. Maar het staat hem nu ook al superleuk!!!

Wil je dit mutsje ook breien? Het is een patroon van Sirdar: Sirdar Sweater, Hat and Bootees in Sirdar Snuggly Baby Crofter DK 4672. (Let op, het patroon is in het Engels). Het garen is Sirdar Snuggly Baby Crofter DK. Geweldig om mee te werken, super zacht (echt baby zacht). Doordat het een zelfstrepend garen is, krijg je de leukste effecten, zeker als je verschillende steken in één project verwerkt.