Enter your keyword

Kat in de maak …

Kat in de maak …

Kat in de maak …

 

Afgelopen vrijdag kreeg ik de bestelling van G. Brouwer binnen. Daar zat ook het boekje Cute Comfort Knits van Jem Weston bij. Nieuwe boeken voor de website blader ik altijd even door, voor ik ze op de website zet. Dus ook met dit boekje. Wat een leuk, gezellig boekje is dit! Dit komt denk ik ook door het compacte formaat van het boekje. De foto’s stralen een huiselijke sfeer uit.

 

In het boekje is een mooie plek ingeruimd voor “Smudge the Cat“. Smudge is ongeveer 50 cm hoog en van pootje tot pootje ongeveer 33 cm breed. Het lijkt me een leuke accessoire voor op een baby – of kinderkamer, of leuk als huisgenoot op de bank. De beschrijving geeft aan dat de kat gebreid wordt van Rowan Felted Tweed, 2 bollen in de kleur Boulder en in bol in de kleur Clay. Die heb ik niet. Maar ik heb wel een heel leuk Tweed garen van Patons in de wolvoorraad, in een bijna gelijke draaddikte, in licht grijs en beige. Ik zou in theorie dus meteen kunnen beginnen.

Hoezo in theorie? Ik ga gewoon beginnen. Ja, ik heb nog meerdere projecten op breinaalden die nog niet klaar zijn. En nee, dat mag de pret niet drukken. Naalden 4,00 mm met een metalen punt en 3 bollen Patons Soft Tweed in de aanslag en aan de slag!

En hier het resultaat tot nu toe: een kat in de maak!!