Enter your keyword

Nieuw haakboek: PiCa PaU

Nieuw haakboek: PiCa PaU

Nieuw haakboek: PiCa PaU

Er staat een nieuw haakboek in de webshop: PiCa Pau.

Het is een boek van Yan Schenkel. met daarin Nederlandstalige beschrijvingen om 20 kleurrijke amigurumidiertjes te maken. De amigurumidiertjes zijn speels, energiek en heel aandoenlijk.

Maar voordat je aan alle deze leukerds begint, geeft het boek je uitgebreide haakinstructies. Een uitleg over de anatomie van een haaknaald, het vasthouden van een haaknaald, hoe je een losse haakt, hoe je ribbelsteek haakt, hoe je van kleur wisselt en hoe je van garen wisselt als je bolletje op is , hoe je onderdelen aan elkaar naait. En een uitleg over hoe je de patronen moet lezen. Dit alles royaal voorzien van detailfoto’s. Dit maakt dat het boek je ook als beginner alle informatie geeft om zo’n leuke amigurumi te haken. Bovendien is bij ieder patroon een niveau aangegeven. Ben je een beginnende haker, kies dan als eerste voor René de Yacarekaaiman of Hugo Vleermuis (niveau 1). De gevorderde haker kan meteen aan de slag met Hans Grizzlybeer (niveau 2) of Daniel Jack Russel (niveau 3).

In het boek vind je patronen van dieren die bijna klassiekers zijn in de amigurumiwereld, zoals het varken, de panda en de grizzlybeer. Maar er is ook ruimte voor minder bekende dieren, zoals het vogelbekdier, de papegaaiduiker en een gazelle. Er staat zelfs een patroon in van een dier waar ik nog nooit van gehoord heb: de coati. Yan Schenkel schrijft dat de coati een Zuid-Amerikaans familielid is van de wasbeer.

Ieder patroon begint met een introductie. Over Hans Grizzlybeer staat er bijvoorbeeld: “Moe van het leven in de grote stad en het opgesloten gevoel van een klein appartementje, besliste Hans (jawel, er staat besliste) om te verhuizen naar een plek met meer open ruimte. Weg van iedereen en hun “ingeblikte” leven. Zo woont hij nu op het strand bij Tofina Bay, in Canada”.

 

Ik heb mijn favorieten: Harry Wolf, Charles Specht, Bonny Papegaaiduiker en Marcia Alpaca. Ik vind de cowl van Harry zo leuk (en de binnenkant van zijn oortjes) en de pompon halsketting van Marcia. Het lieve mutsje van Bonny en de kleuren waarmee Charles is gemaakt.

 

PiCa PaU is echt een mooi haakboek!!

Vind je de haakpatronen van Yan Schenkel ook zo leuk, kijk dan eens of je issue 101 van Mollie Makes  nog kunt krijgen (wel engelstalig). Daarin staat het patroon van een “little Leopard”. Te leuk!!!