Enter your keyword

Scheepjes Blue Skies kussen

Scheepjes Blue Skies kussen

Scheepjes Blue Skies kussen

Een tijdje terug ben ik begonnen met een kussen, gemaakt van Scheepjes Blue Skies Heavy. De wens was om alle 9 kleuren te verwerken in het kussen. Dat vond ik wel een uitdaging. Omdat sommige blauwtinten in het pallet van 9 heel dicht bij elkaar liggen. Omdat de groentinten in het palet dan weliswaar uikomst bieden, maar daar zijn er 2 van en ik had er dan graag 3 gewild. Omdat het onderscheid donker licht ook niet helemaal verdeeld was zoals ik had gehoopt.

Het heeft even geduurd voordat ik eruit was hoe ik die 9 kleuren dan optimaal zou gaan laten zien. Mijn eerste ingeving was verkorte toeren breien, van afwisselende lengtes. Door de kleuren op die manier in elkaar te laten lopen zou er een soort waterkleuring als in de zee ontstaan, zo had ik bedacht. Dat is het niet geworden, omdat mijn verwachting is dat het heel druk wordt. Voor een zigzagpatroon geldt hetzelfde: te druk. 

Na lang zoeken zag ik het patroon van Sunset Cushion, een ontwerp van Martin Storey. De voorkant van het kussen bestaat uit 9 blokken, met daarop cirkels, die de ondergaande zon voorstellen. De achterkant van het kussen is gemaakt in ribbelsteek. Het ontwerp van Martin Storey is in 2 kleuren, een lichte en een donkere blauw.

Om dit kussen in 9 kleuren te maken, heb ik 2 cadeaudoosjes Scheepjes Skies Heavy gebruikt. In 1 cadeaudoosje zitten 9 ministrengen, met een looplengte van 95 meter 2 doosjes heb je nodig voor de hoeveelheid garen die in het kussen gaat zitten. Maar het is ook handig om van alle kleuren 2 strengen te hebben, omdat de rondjes worden gebreid met de intarsia techniek. Voor ieder blok heb je dus 2 strengen van dezelfde kleur nodig en 1 streng van een contrasterende kleur. Uitgangspunt is dat ieder blok uniek moet zijn, dus niet meer van hetzelfde in één kussen. De verdeling van de strepen aan de achterkant is per 3 kleuren, aangepast aan de hoogte en de gebruikte kleuren van de blokken aan de andere kant van het kussen.

En hier het resultaat.

En nog een beetje over uit de cadeaudoosjes. Als je de kleuren een beetje gelijkmatig verdeeld, heb je van iedere kleur meer dan voldoende om een kussen van 50 cm bij 50 cm te maken.