Enter your keyword

Amigurumi Hartendiefjes

Amigurumi Hartendiefjes

Amigurumi Hartendiefjes

Er is een leuk Nederlands boekje met 15 haakprojecten: “Amigurumi Hartendiefjes”. In dit hartverwarmende eerste boek neemt designer Erinna Lee je mee op een schitterende schattenjacht waarop je haar allerliefste amigurumi zult ontdekken.

De 15 amigurumi’s in dit boek zijn stuk voor stuk snoezige schatjes om te koesteren. Hun lieve accessoires kunnen bovendien ook met andere diertjes uit het boek gecombineerd worden en Erinna geeft een schat aan informatie mee, zodat je echt je heerlijkste hartendiefje kunt maken.

In dit boekje krijg je alle handreikingen om deze leukerds te maken. Alle steken en technieken worden voorin het boekje duidelijk uitgelegd. En wat helpt is dat van ieder patroon wordt aangeven welk niveau het is (niveau 1 gemakkelijk, niveau 2 medium, niveau 3 ervaren).

Alle amigurumi’s hebben een accessoire (het lieveheersbeestje heeft een pilotenhelm, de luiaard heeft (hoe kan het ook anders) een slaapmuts, het vogelbekdier heeft een jasje met een dasje. Alle accessoires kunnen met andere ontwerpen uit het boek gecombineerd worden.

In het boek wordt DMC Natura Just Cotton gebruikt, maar, zoals voorin het boek ook aangegeven, kun je daarin je eigen keuzes maken.

Er zitten een paar leukerds tussen!! (Vind ik dan he 😉 , smaken verschillen). Ik laat ze je hier zien.

Lottie het lieveheersbeestje

Lottie het leiveheersbeerstje

Stoerder dan dit worden lieveheersbeestjes niet! Lottie droomt ervan om ooit een bekende vliegenier te worden. Ze is dan ook niet het “standaard lieveheersbeestje”, rood met witte stippen. Ze is gemaakt in zachte tinten roze en grijs, met een stoere (en ook schattige) pilotenhelm met roze pomponnetjes eraan. Ze is trouwens ook heel knap met het mutsje van Walter de eekhoorn. Lottie heeft moeilijkheidsniveau 2 gekregen.

Charlie het vogelbekdier

Charlie het vogelbekdier

Charlie heeft ook moeilijkheidsniveau 2 gekregen. Heb je eerder zo’n aandoenlijk vogelbekdier gezien? Met zijn blauwe jasje en roze dasje en zijn heuse kuif!! Hij lijkt een beetje droevig, maar dat komt misschien omdat hij ooit uit een ei kwam? Verder lijkt het helemaal goed met hem te gaan! Zet hem het slaapmutsje van Kenneth de luiaard op en het schattiggehalte gaat nog verder

omhoog. Het is dat ik me kan beheersen, maar anders was ik alvast aan het slaapmutsje begonnen (en het jasje…… en het dasje …….)

Burbury het schaap

Ik heb een voorliefde voor patronen en ontwerpen met schapen. Waarschijnlijk vanwege de knuffelbare vacht en de manier waarop ook dit schaapje Burbury uit de oogjes kijkt. Je zou denken dat de vacht met een ander soort garen wordt gehaakt, maar het is toch gewoon hetzelfde garen waarmee de rest van het schaap ook gehaakt wordt. Burbury heeft moeilijkheidsniveau 3 meegekregen. Het vraagt dus wel wat ervaring en handigheid met haken om deze wollige charmeur te maken. Dat zit vooral in het haken van de schapenvacht …

Burbury het Schaap

Je vindt het boekje hier: http://marijkemade.nl/product/amigurumi-hartendiefjes/